Шеф-кухар ресторану Сито-П'яно Italiano Володимир Ляшко розповів, як приготувати смачне ризото із морепродуктами в домашніх умовах.
Інгредієнти:
Рис арборіо 65 г
Ріпчаста цибуля 15 г
Оливкова олія 15 мл
Біле сухе вино 40 мл
Вода 200 мл
Шафран 3 г
Вершки 18% 20 мл
Вершкове масло 10 г
Сир пармезан 15 г
Чебрець 1 гілочка
Креветки ТМ Polar Seafood 60 г
Мідії в мушлі ТМ Polar Seafood 60 г
Соняшникова олія 15 г
Часник 1 зубчик
Розмарин 1 гілочка
Вершкове масло 5 г
Сіль за смаком
Перець чорний за смаком
У каструлі з товстим дном на оливковій олії обсмажуємо рис і дрібно нарізану цибулю, додаємо біле вино і очікуємо повного випаровування.
Постійно помішуючи, вливаємо 100 мл води, додаємо шафран і очікуємо чергового випаровування, після чого додаємо 100 мл води, що залишилися. Варимо до стану "al dente". (Важливо! Всі процеси перемішування виконують в одному напрямку, за годинниковою стрілкою).
На сковороді обсмажуємо креветки, мідії (заздалегідь очистивши панцир і спинку креветки) з часником та розмарином на соняшниковій олії, через 3 хвилини додаємо вершкове масло та знімаємо з вогню.
У готове різотто додаємо вершки, вершкове масло, пармезан та гілочку чебрецю, вимішуємо до кремоподібного стану, додаємо сіль та перець за смаком.
Викладаємо шафранове ризото по центру тарілки, зверху морепродукти.
Bon Appetite!
Polar Seafood Ukraine - є одним з найбільших імпортерів в Україну широкого спектру високоякісних морепродуктів. Компанія імпортує більше 100 найменувань морепродуктів та риби з різних країн світу. Холодноводні креветки, тепловодні креветки, гребінці, мідії, кальмари, омари, лангустини, восьминоги, а також весь спектр риб Північної Атлантики - всі ці продукти компанія з задоволенням пропонує українським партнерам під брендами:
«POLAR SEAFOOD», «SEAFOOD LINE» і «ARTI SEAFOOD ».
Онлайн - Каталог