Крохмаль кукурудзяний | 1 чайна ложка |
Перець болгарський | 50 г |
Морський коктейль | 250 г |
Горошок зелений | 100 г |
Тушка кальмара | 4 шт |
Оливкова олія | 4 столова ложки |
Соєвий соус | 70 мл |
Цибуля біла | 1 шт |
Сіль, перець | за смаком |
Петрушка | 1 пучок |
Кус-кус | 1 стакан |
Часник | 4 зубчики |
Морква | 1 шт |
Імбир | 50 г |
Креветки тигрові 8/12, з головою | 2 шт |
Креветки тигрові 16/20, очищені | 8 шт |
Кальмари baby, очищені | 120 г |
Бульйон креветковий | 500г |
Перець солодкий | 70 г |
Зелень петрушки | 5 г |
Цибуля ріпчата | 20 г |
Оливкова олія | 50 мл |
Мідії в мушлі | 4 шт |
Каракатиця | 100 г |
Шафран | 0,1 г |
Томати | 120 г |
Часник | 3 зубчики |
Лимон | 0,5 шт |
Вода | 50 мл |
Рис | 150 г |
1. Очистити і нарізати цибулю півкільцями, дрібно нарубати стебла петрушки, крупно нарізати часник і перець.
2. Половинки помідора натерти на крупній тертці так, щоб шкурка залишилася в руках.
3. Розвести шафран в 50 мл окропу і настоювати 4 хвилини.
4. Видалити кишку з креветки зубочисткою по всій довжині, не знімаючи панцир.
5. Обсмажити неочищені креветки, мідії в мушлі і каракатиці на середньому вогні протягом 2-х хвилин.
6. Додати цибулю і перець і смажити протягом 2-х хвилин, постійно помішуючи. Додати стебла петрушки, часник і обсмажувати, помішуючи, ще 40 секунд, після чого вийняти мідії.
7. Влити шафрановий настій, бульйон і томатну пасту, додати сіль, перець, довести до кипіння, висипати рис, перемішати і варити при легкому кипінні 15 хвилин. Додати очищені креветки і кальмари, варити ще 10 хвилин до повного випаровування рідини.
8. Розкласти мідії і подавати до столу.
Коктейль з морепродуктів | 500 г |
Перець чорний мелений | за смаком |
Оливкова олія | 60 мл |
Цибуля ріпчата | 1 шт |
Зелений салат | 1 пучок |
Томати | 6 шт |
Чесник | 2 зубчики |
Лимон | 1/2 шт |
Сіль | за смаком |
1. У каструлі закип'ятити воду, висипати туди морський коктейль. Варити 5-7 хвилин. Морепродукти відкинути через друшляк і промити холодною водою.
2. Нарізати помідори, цибулю, листя салату, дрібно нарізати часник і перемішати з морепродуктами в салатниці.
3. Заправити салат оливковою олією з соком лимона, посолити і поперчити. Можна додати соєвий соус або бальзамічний оцет за смаком.
Polar Seafood Ukraine - є одним з найбільших імпортерів в Україну широкого спектру високоякісних морепродуктів. Компанія імпортує більше 100 найменувань морепродуктів та риби з різних країн світу. Холодноводні креветки, тепловодні креветки, гребінці, мідії, кальмари, омари, лангустини, восьминоги, а також весь спектр риб Північної Атлантики - всі ці продукти компанія з задоволенням пропонує українським партнерам під брендами:
«POLAR SEAFOOD», «SEAFOOD LINE» і «ARTI SEAFOOD ».
Онлайн - Каталог